Sic itur per asperam, ad astra.
Göröngyös úton jutunk el a a csillagokig.

2012. december 14., péntek

Muallim : Miért nem lehet a "világnak vége" se a "világnak kezdete"

Üzenet a "világvégéhez"

    A ma fizikája sok eredményét el kell fogadnunk, így azt is, hogy a hatások maximálisan c-vel, fénysebességgel terjedhetnek.
    A világunk, én, a radír, a villamos, a Sirius , minden, ami az Univerzumban van nem tud elmúlni, megszűnni, hiszen elemi részecske szinten minden anyagi konfiguráció, azonos "téglákból" áll és hasonló természeti törvények kormányozzák. Azonkívül az ezekből a tégláktól induló információk, visszaverődések ( elektromágneses, gravitációs, erős vagy gyenge kölcsönhatások ) mind c-vel közlekednek a világban, az egymáshoz viszonyított térbeli konfigurációjuk c-vel terjed szét az Univerzumban, megtartva az eredeti ( ős ) információt , sőt megmarad a korábbi környezeti és relatív információhalmaz, csak más nagyságrendű térfogati tartományban. Azt is el kell fogadnunk, hogy az info. nemcsak " kifelé" terjed, hanem " befelé" is a mikro felé. Tehát az áramlás kétirányú és végül mindkét irányban egy "világzajba" temetődik el, azaz, ez az a terület, ami a mai ismereteinken kívül esik, tudásunk mai korlátai miatt. Változás nincsen, hiszen mindennek minden állapota jelen van az Univerzumban, csak nekünk nem érhető el itt és most. Olyan ez mint egy világ-történelemkönyv, amelyben minden benne van de elolvasni az ember csak lapozva tudja, pedig az egész könyv a kezében van itt és most. Az emberi gondolkodási struktúrára kell, hogy tulajdonítsam az időfogalom kialakulását, ezért állítom, hogy az idő csak egy illúzió, ami van az mindet az Univerzum ( legyen nyitott vagy zárt ) tartalmazza. Az Univerzum meg távolságokkal mérhető, az események pedig a könyv emberi logikával számozott lapjai, amelyet ha lassan, ha gyorsan vagy egyáltalán nem olvassuk, akkor is ugyanaz marad. Távolságot közvetlenül tudsz mérni, míg "időt" csak mozgó szerkezettel "közvetetten", amelyben valamiféle -nem biztos, hogy azonos tartamú - ismétlődő periódusokat számlálunk meg. Ha azt mondom, hogy a toronyóra Szegeden 563-at kettyent, ezt még az etalonnal ( másodperc ) meg kell szoroznom és megkapom az időtartamot, igen de az etalon is származtatott, egy fizikai alap-esemény egy periódusa, amely szintén megfoghatatlan, mert nincs " alulról " definiálva, arról nem is szólva hogy a két etalon nem is lehet egyforma, mivel a térnek egy pontjában nem férnek el.
    Viszont, két távolság azonos, ha egymás mellé helyezve AB-t és A'B' a tér azonos helyén azonosak, fedik egymást, megkülönbözhetetlenek, egybevágnak.

Az üzenet : Nincs idő, tehát nem lehet a világnak kezdete és vége sem



Az Orion csillagkép






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése