Sic itur per asperam, ad astra.
Göröngyös úton jutunk el a a csillagokig.

2012. május 6., vasárnap

Napoleon Hill idézetek


Napoleon Hill
amerikai író
1883. október 26. — 1970. november 8.

A világmindenségben mindenütt harmónia uralkodik, kivéve az emberi kapcsolatokat.
***
Az igazi nagyság először az ember szívében nyilvánul meg! (...) A világ soha nem fedezheti föl ezt, amíg mi nem tártuk fel magunkban.
***
A személyiséget nem lehet egyetlen szóval meghatározni, hiszen mindazoknak a tulajdonságoknak az összessége, amelyek egyik embert a másiktól megkülönböztetik.
***
Mi irányítjuk jellemünk fejlődését, ami majd meghatározza azok jellemét, akiket magunkhoz vonzunk.
***
Ha egy gondolat folyamatosan jelen van az elmében, vagy koncentráltan foglalkozunk vele, gyakran bevonzza a hozzá tartozó tulajdonságokat is. (...) Egy gondolat olyan, akár a földbe vetett mag.
***
Nem lehet a bánat magvát elvetve boldogságot aratni.
***
Az elme a takács, ő szövi a jellem belső szövetét és a körülmények külső szövetét is. Amit addig tudatlanságban, fájdalomban és bánatban szőtt, szőheti megvilágosodásban és boldogságban is.
***
A mély vágy minden emberi teljesítmény kezdete. (...) Mindenki talál saját tapasztalatában is bizonyítékot, hogy viszonylag könnyű elérni azt, amit az ember erősen kíván.
***
A szokás a környezetből nő ki. Abból, hogy ugyanazt mindig ugyanúgy tesszük - abból, hogy ugyanazokat a gondolatokat gondoljuk újra meg újra. És miután kialakult, olyan, akár a cement, melyet, ha megszilárdult, nehéz feltörni.
***
A képzelet az emberi elme műhelye, ahol régi eszmékből új kombinációk és új tervek születnek.
***
Amit egyetlen elme előállíthat, felhalmozhat, birtokolhat más elméktől függetlenül, viszonylag kevés. De amit egyetlen agy összegyűjthet és irányíthat más, jól együttműködő elmékkel együtt, gyakorlatilag határtalan.
***
Ha nem vagy képes nagy dolgokat véghez vinni, végezd nagyszerűen az apró ügyeket! Ne várj az alkalomra! Ragadd meg a közönséges hétköznapi alkalmakat, és tedd őket naggyá!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése